Kääntökehät


Qtec toimittaa saksalaisia Rodriguez kääntökehiä. Valikoimastamme löytyy kuula- ja rullalaakeroidut kääntökehät, sisä- tai ulkohammastuksella ja ilman. Kehät aina 6100mm halkaisijaan asti. 

Ratkaisu löytyy niin uuteen kohteeseen kuin varaosatarpeeseenkin.

 

Vakiosarjat KDL ja KDM

KDL-sarjassa käytetään laipallista rengasta ja KDM-sarjassa täysprofiilirengasta. Molemmissa on vierintäelimenä yksirivinen 20mm kuularata. Käyttökohteita ovat esim. kääntöpöydät, telit, kevyet nostinlaitteet ja robotiikka. Kehät ovat vaihtokelpoisia useampien valmistajien vastaavien sarjojen kanssa, joissa vierintäradan halkaisijat ovat välillä 412–1092 mm. Kippimomenttia KDL tarjoaa 160 kNm ja KDM aina 400 kNm asti.

Kehät voidaan tilata myös tarkkuusmallina, jolloin vierintärata on esijännitetty tai alle 0,03mm.

 

Vakiosarja KDLH

KDLH- sarjassa käytetään hammastamattomassa renkaassa laipallista profiilia ja vierintäelimenä yksirivistä 30mm kuularataa. Kehät ovat vaihtokelpoisia vastaavasti muiden valmistajien 956-1456 mm vierintäradan halkaisijoiden kanssa ja suurimmat kippimomentit ovat välillä 700-1600 kNm.

 

Vakiosarja KDMH

KDMH-sarjassa käytetään täysprofiilirenkaita sekä 30mm kuularataa. Ne soveltuvat keskiraskaaseen käyttöön myös nopeaan pyöritykseen. Saatavana myös tarkkuusversiona.

 

Raskaan sarjan kääntökehät 

Raskaissa kääntökehissä käytetään sekä kaksirivisiä kuula- että kolmirivisiä rullaelementtejä. Ratkaisuilla saavutetaan erittäin pitkä käyttöikä kohteissa, joissa on läsnä lähinnä korkea aksiaalikuormitus. Tyypillisiä käyttökohteita ovat mm. erittäin raskaat kääntöpöytäsovellukset, nosturit sekä ruuvipurkaimet.

KDH-sarja on yksirivinen ja saatavana halkaisijaluokissa 2000-3500 mm

KDD-sarjassa on kaksirivinen kuularata ja suurin halkaisija 3500 mm

RDD-sarja on erittäin raskas kehä 3-rivisellä rullaelementillä

Kolmirivisillä rullakääntökehilllä saavutetaan äärimmäinen kuormituksenkesto kaikista suunnista. Käyttökohteita ovat esim. hyvin raskaat satama- tai laivanosturit, tuulimyllyjen turbiinit, tunneliporat jne.

Jos kaipaat lisätietoa kääntökehistä, ota yhteyttä meihin. 

 

Lataa Rodriguez tuoteluettelo (PDF):

Vakiokääntökehät 400 mm – 1500 mm
Suuret kääntökehät 6000 mm asti

 

Kääntökehät